Bidrog med idéer till nya Fifa 14

På torsdag släpps Fifa 14. Världsmästaren Ivan Lapanje har bidragit med idéer till spelet.
Borås • Publicerad 20 september 2013
Foto: Anders Robertsson

– Jag är fylld av förväntan, säger boråsaren.

21-åringen beskriver året som en dröm. Det är lätt att förstå varför.

I februari bärgade han VM-titeln och 900 000 kronor i Las Vegas. Ett par månader senare kom nästa succé när han lirade hem svenska mästerskapet.

– Fifa 13 har varit lite av mitt spel. Det har passat min stil perfekt och jag har fått ut max i väldigt många matcher. Det syns i resultaten också.

I nästa vecka kommer uppföljaren, och "BorasLegend" är förväntansfull – men även nervös.

– Eftersom att det har gått så bra på 13 är det nästan lite panikkänslor inför släppet. Det är alltid läskigt med nya spel och jag har satt stor press på mig själv, men försöker samtidigt att se det som en utmaning.

Lapanje lär dock vara bättre förberedd än de flesta andra Fifa-entusiaster. Bolltrollaren fick testa en tidig version som släpptes innan demot och har pratat förbättringar med en av producenterna.

– Vi var sex från Sverige som valdes ut. Det var kul att känna på det och bidra med tankar.

Vad hade du för synpunkter?

– Spelarna gjorde en hel del enkla misstag och det kändes inte så realistiskt. Vi pratade om det och på demot var det mycket bättre. Jag tror att det var många som påpekade det.

– Spelet känns svårare än tidigare och det kommer att bli riktigt roligt att titta på. Vi får se om det innehåller några överraskningar, säger han.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.