Bandidosflickvän JO-anmäler polisen

En ung kvinna i Borås anser att hon blev trakasserad av polisen bara för att hennes kille är med i Bandidos.
Borås • Publicerad 4 mars 2008

Nu har hon gjort en JO-anmälan.

”Jag har aldrig känt mig så fruktansvärt nervärderad i mitt liv?jag känner mig trakasserad och förföljd av polisen”, skriver kvinnan i sin anmälan.

Bakgrunden är en händelse i slutet av januari. Hon körde pojkvännens bil och han åkte med.

På Ekåsvägen stoppades paret. Kvinnan togs med till polisstationen som misstänkt för narkotikabrott. Där blev det kisseprov, kroppsvisitation och dna-prov. Efteråt fortsatte det med blodprov på sjukhuset och hon fick även lämna

”Jag har aldrig tagit droger och dom hade ingen som helst rätt att ta in mig på detta vis och tro att jag var narkotikapåverkad”, skriver kvinnnan till JO.

Hon har fått skriftligt besked om att hon inte längre misstänks för brott eller var drogpåverkad. Kvinnan anser att polisen ville jäklas för att hon var ihop med en i Bandidos:

”Bara för att han är med i en mc-klubb så innebär det inte att polisen får jävlas hur som helst.”

Ledaren för Bandidos i Borås har tidigare i BT berättat att han och andra anser sig trakasserade, för att de är med i gänget eller för att de råkar känna någon där:

– Om du stoppas och kollas en gång om dagen går det väl an. Om det händer tio gånger på en dag så är det sjukt. Då är det förföljelse, sa han till BT.

Boråspolisen anser att den endast ingriper och rapporterar när det finns anledning och att Bandidos inte särbehandlas.

– Något annat är det inte fråga om och så är det ju för alla andra. Men i och med att detta är en gruppering som klassats som kriminell av både Europol och rikskriminalen så håller vi ett extra öga på dom, tro fasen det.

Så har närpolischefen Per-Åke Loftegård bemött Bandidos anklagelser i BT.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.