En 21–årig boråsare har dömts för vållande till kroppsskada efter att ha backat på en kvinna på varuhuset City Sparköps parkering på Knalleland.
Borås • Publicerad 29 januari 2008

Kvinnan och hennes make passerade 1,5 meter bakom mannens bil på parkeringen när denne plötsligt började backa. Mannen hann hoppa undan men kvinnan kastades upp på bilens bagagelucka av smällen och sedan ner på asfalten. 21–åringen stannade inte förrän mannen bankat hårt med näven i bilens plåt för att påkalla hans uppmärksamhet.

Då låg ena bakdäcket mot den liggande kvinnans arm. Kvinnan fick en fraktur i knäet vid olyckan. Vid rättegången i Borås tingsrätt erkände 21–åringen att han backat på kvinnan men förnekade att han varit oaktsam. Han menade att han sett sig för innan han lade i backen men inte hade upptäckt någon bakom bilen.

Tingsrätten anser emellertid att det är fastslaget att 21–åringen varit ouppmärksam och fällde honom för vållande till kroppsskada. Dessutom fälldes han för att ha kört med cirka 0,7 promille i kroppen några månader senare.

Straffet blev 110 dagsböter à 50 kronor.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.