GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

AVSNITT 5: Nya uppgifterna om Malins mördare – tio år efter dådet: ”Samhället har misslyckats”

BT Dokumentär kan nu avslöja att den tonåring som mördade Malin flyttades runt under sin behandling och fick möta en rad olika psykologer.
När han frigavs bedömdes han vara i behov av fortsatt vård, men han tackade nej – och kommunen valde att inte besluta om tvångsvård trots att möjligheten fanns.
Två år senare begick han en grov våldtäkt på Cypern.
Borås/Sparsör • Publicerad 8 juni 2019 • Uppdaterad 22 januari 2020
Foto: Lars-Åke Green

I november 2009 föll domen mot den 17 årige kille, Rickard som han kallas i BT dokumentär, som våldtagit och mördat Malin Kristiansen. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård.

Men vad hände sedan? Kunde något gjorts annorlunda? Vad hände på Cypern? Och hur mår Malins familj och vänner idag – tio år senare?

Så lyssnar du på BT Dokumentär

✓ Lyssna genom att spela direkt i artikeln här ovan.

✓ BT Dokumentär finns i appen Podcaster till Iphone. Klicka här för att komma till Podcaster. Välj knappen "PRENUMERERA" för att få en snabbväg till podden och notiser om nya avsnitt. Om du inte har Podcaster-appen – gå till Appstore för att ladda ner.

✓ Dokumentärserien finns också på Spotify och Acast.

✓ Alla avsnitt sparas på vår specialsajt där du också hittar extramaterial såsom bilder, tidningsklipp, persongalleri och tidslinje.

Har du mer information om mordet på Malin?

✓ Kontakta BT Dokumentär på btdokumentar@bt.se.

BT dokumentär: säsong 3

Mordet i Sparsör

Skapad av: Elin Kullander (klippning), Jennie Ölund (reporter) och Eric Klefberg (producent).

Samtliga delar i serien har nu släppts. Du hittar dem här nedan.

samlingssidan hittar du också extramaterial, såsom bildspel, persongalleri och tidningsklipp.

Lyssna på avsnitt 4

Lyssna på avsnitt 3

Lyssna på avsnitt 2

Lyssna på avsnitt 1

Fakta

BT Dokumentär

• BT Dokumentär är en dokumentärpodd skapad av Borås Tidning.

• Premiärserien kom i december 2016 och handlade om mordet på 14-årige Reijo Daag i Viskafors 1976. Podden gick rakt upp på Itunes topplista över landets mest populära poddar. Totalt finns sju avsnitt om mordet på Reijo Daag.

• I maj 2018 kom den andra serien från BT Dokumentär. Då skildrades mastsabotaget i Häglared i fem delar.

• I slutet av maj kom BT Dokumentärs tredje serie, också den i fem delar. Den här gången handlar det om mordet på 16-åriga Malin Kristiansen i Sparsör.

Jennie ÖlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.