1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Artiklar om EU-valet gratis på bt.se

Från och med nu låser Borås Tidning upp allt som skrivs om EU-valet. Anledningen är att flera ska kunna ta del av informationen inför valet den 26 maj.

– Vi har ett uppdrag att göra samhällsnytta och vara en demokratisk arena och då är det angeläget att så många som möjligt får ta del av vår EU-valbevakning, säger Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.

BT gjorde samma sak inför valet i höstas.

– Vi behöver absolut ta betalt för vår journalistik, men också se när det är viktigt att göra undantag för det, säger Stefan Eklund.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Under valrörelsen i somras var dock materialet upplåst under längre tid.

– Valrörelsen inför valet till Europaparlamentet är kortare, egentligen är det först nu det har kommit igång ordentligt, säger Hanna Grahn, som leder EU-bevakningen på redaktionen.

Under våren har ett antal större satsningar inför EU-valet presenterats i BT, det har bland annat handlat om jordbruksstödet, valdeltagande, och den växande högerpopulismen.

– Utmaningen för oss som lokaltidning är att visa på EU-valets relevans för våra läsare här i Sjuhärad. Till helgen kommer en stor intervju med de kandidater från Borås som står högst upp på valsedlarna i valet till europaparlamentet, och nästa helg handlar det om klimatet, en fråga som berör oss alla.

På bt.se finns också en valkompass att göra inför valet till Europaparlamentet.

– Nu kommer förstås en del av vår kraft att gå åt till att bevaka politikerbesök i Sjuhärad, säger Hanna Grahn.

Nedan några av de artiklar BT publicerat inför EU-valet: