Arg pappa friades från olaga tvång

En man som anklagades för att ha tvingat en elvaårig pojke ned på knä för att be om ursäkt har friats från anklagelsen om olaga tvång.
Borås • Publicerad 10 juni 2010

Den 44-årige mannen ansåg att pojken och en kamrat hade retat hans son och var mycket upprörd. Elvaåringen hade passerat förbi mannens hus och skrikit något försmädligt som han uppfattade vara riktat mot 44-åringens egen son som var ute i trädgården.

44-åringen krävde därför att de båda pojkarna skulle komma fram till honom och be om ursäkt.

Därefter går versionerna i sär om vad som hände.

Enligt elvaåringen tvingade mannen in dem i huset och låste dörren. Sedan tog han tag i elvaåringens arm och tvingade ned honom på knä för att be om förlåtelse.Mannen nekade under rättegången till att han hade rört pojkarna, men medgav att han hade varit arg och gräla på dem.

Tingsrätten konstaterade att båda parters versioner var trovärdiga, men att pojken ändrat sin historia i vissa detaljer under tidens gång. Därför framstod 44-åringen som trovärdigare och det går därmed inte att bevisa att det hade förekommit något olagligt tvång.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.