'Skottsäkert' skägg fixade finalplats

Växer Sveriges bästa skägg på frisören Iman Khalaf i Borås?
Borås • Publicerad 9 oktober 2014
Iman Khalafs skägg är proffsigt skött och så tätt att det ser skottsäkert ut, menar juryn som gav honom en av tio finalplatser i tävlingen om Sveriges bästa skägg.
Iman Khalafs skägg är proffsigt skött och så tätt att det ser skottsäkert ut, menar juryn som gav honom en av tio finalplatser i tävlingen om Sveriges bästa skägg.Foto: Anton Hedberg

Om drygt två veckor vet vi. Då är tävlingen avgjord på Victoriateatern i Malmö.

Iman Khalaf själv är road, något förvånad och inte så lite hedrad över att ha nominerats som en av tio till finalen i tävlingen om Sveriges bästa skägg den 25 oktober.

Allt började med att han taggade en bild av sig själv på instagram i maj, han taggade skägg, mustasch och styling. Plötsligt såg han att någon la upp den första bilden på en annan hemsida. Sedan följde fler hemsidor efter. På några månader låg det fem-sex bilder av Iman Khalaf och hans skägg ute på nätet.

– De tyckte nog att jag är ganska snygg. Jag har aldrig fått uppmärksamhet för mitt utseende tidigare, säger han lite stolt.

Så hörde tävlingen "En karl med skägg" av sig. Bland över hundra deltagare i tävlingen nominerades tio finalister av en jury. Motiveringen för att Iman Khalafs skägg skulle gå vidare i tävlingen var: Proffsigt skött och så tätt att det ser skottsäkert ut.

Men den 25 oktober är det publiken som bestämmer.

– Det är en typ av skönhetstävling, en maskulin tävling, säger han och har inte tagit reda på vinsten.

– Killar bryr sig inte om det.

Vad man vinner framgår inte heller av tävlingens hemsida.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

För många år sedan lovade en viss Arne Tammer att Sveriges manliga befolkning skulle få muskler till om de " gav honom en kvart om dagen". Lika mycket tid ägnar Iman Khalaf åt sitt skägg. Han kammar det morgon och kväll, tvättar med schampo, tar alltid olja i det och vaxar mustachen.

– Skägget skyddar både mot värme och kyla säger han och det han bär nu, har han sparat under tio-tolv månader. En gång i veckan är det dags att klippa och trimma det.

Inför avfärden till Malmö ska en vän hjälpa honom med trimningen av skägget.

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.