Annons

Anlagd bilbrand på Hässleholmen - för fjärde söndagen i rad

En bil förstördes i en brand på Hässleholmen i Borås i natt. Polisen utgår från att branden var anlagd.
Borås • Publicerad 12 maj 2008
Bilen blev fullkomligt utbränd.
Bilen blev fullkomligt utbränd.Foto: Victoria Ramalho

Det var vid ettiden som den brinnande bilen upptäcktes på kyrkans parkering vid Våglängdsgatan. Bilen är totalförstörd och enligt räddningstjänsten fanns spridningsrisk till andra bilar som stod parkerade i närheten.

Någon naturlig brandorsak har inte påträffats så polisen misstänker att någon tänt eld på bilen. Någon misstänkt gärningsman har inte gripits, men boende i området ska ha sett ett antal personer springa från platsen.

Annons

– Det är fjärde söndagen i rad som bilar brinner på Hässleholmen. Det finns ingen naturlig orsak och misstanken är att de är anlagda, säger Peter Delwér, inre befäl på räddningstjänsten.

Känns inte säkert

Charlotte Granath ska lämna sonen Erik på kyrkans förskola som ligger intill. De stannar till för att titta på den utbrända bilen.

– Min första tanke är att här skulle jag aldrig ställa bilen på natten. Det känns inte säkert, säger Charlotte Granath.

Hon och familjen har bott på Hässleholmen tidigare, men nu bor de på Hedvigsborg.

– Jag är glad att jag inte bor i området längre, men samtidigt finns det ju inget som säger att det inte skulle kunna hända på Hedvigsborg, säger hon.

Eva Josefsson som är diakon i kyrkan säger att hon naturligtvis tycker att det är tråkigt, men att man inte ska dra för stora slutsatser av det som har hänt.

– Jag tror många utifrån har en bild av att det alltid är på Hässleholmen det händer, men jag ser det inte så. Jag ställer min cykel runt om i området hela tiden, och det händer aldrig någonting.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons