"Alla vet hur svårt det är på Göta"

- Jag är bara glad att jag fick en dagisplats. Alla vet hur svårt det är på Göta, säger Pia Alanko som har sin dotter på Svedje förskola.
Borås • Publicerad 12 februari 2008

Hon tycker att det är bra att personalen protesterar mot för stora småbarnsgrupper i kommundelen. Som förälder är det inte lika lätt att ha insyn i verksamheten.

– Jag är nöjd med förskolan, men rent allmänt vill man ju inte att barngrupperna ska vara för stora. Vi var här och kikade innan vi tackade ja till platsen. Jag har inte upplevt att det är så mycket barn.

Svedje förskola var Pia Alankos fjärdehandsval. Hon bor på Hedvigsborg och vill helst ha en dagisplats närmare hemmet till dottern Jonna, två år. Därför står hon på överflyttning.

- Om föräldrar vill ha en förändring tror jag att det är bra att gå samman för att påverka.

Johnny Holmgren är också nöjd med barnomsorgen på Svedje förskola för sina barn Emil, snart sex och Sara, fyra år.

– Det är klart att man som förälder vill att det ska vara så mycket personal som det bara går på barnens förskola.

Han tycker att situationen på Göta med stora småbarnsgrupper verkar ha gått över styr. Johnny Holmgren tror att det hade sett annorlunda ut om det var fler män som jobbade inom förskolan.

– Kvinnorna jobbar på. De gnäller inte och håller tyst tills de går in i väggen och måste sjukskrivas. En man går direkt till chefen och kräver förändring. Då händer oftast något.

Snezana Bozinovska
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.