GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Älgolycka på R40 i Borås – tre personer skadades

En älgolycka inträffade på R40 i höjd med SP på fredagsmorgonen.
Tre personer skadades i en kollision mellan en älg, två personbilar och en lastbil.
Borås • Publicerad 29 september 2017

Vid 07.45 på fredagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till riksväg 40 i Borås.

En älg hade kommit ut på motorvägen och blev påkörd av en personbil mitt i morgonrusningen. En annan bil bromsade in för olyckan men blev påkörd bakifrån. Totalt var två personbilar och en lastbil inblandade.

Tre personer fick lättare skador, varav en fördes till sjukhus med ambulans.

Älgen försvann från platsen och söktes av eftersöksjägare. Vittnen som BT talade med bekräftar att det såg illa ut för älgen.

– Älgen kom från Sandlidshållet över körfältet mot Göteborg och blev sedan påkörd i körfältet mot Borås. Den reste sig och sprang vidare med höger bakben helt av, sa en person.

Foto: Jan Pettersson

Olyckan inträffade vid Borås stads välkomstskärmar vid motorvägen, mellan Tullenmotet och Viaredsmotet, i riktning mot Borås. Trafiken från Göteborg mot Borås stod helt stilla. Ett vittne vid platsen säger till BT att älgen mer eller mindre hade ”parkerat” mitt i vägen:

Det rådde stora trafikstörningar på riksväg 40 från Göteborg mot Borås. Under en period stod trafiken helt stilla.

Busstrafiken leddes om och kördes via Sjömarken och Göteborgsvägen under fredagsmorgonen.

Karin SamuelssonSkicka e-post
Eric ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.