Aktiviteter som lockade tusentals

Toarpsdagen i Dalsjöfors lockade tusentals deltagare.
Borås • Publicerad 22 september 2013
Foto: 

Priset som årets företagare tilldelades Elias Abdel Ahad, som driver Pizzeria Roma.

Det är full aktivitet under Toarpsdagen. Polisen och räddningstjänsten finns på plats. Tioårige David Krantz drar upprepade gånger på sig uniformen och testar att släcka bränder.

– Det är jättekul. Jag skulle gärna vara brandman ett tag, sen vill jag bli snickare.

På plats fick han tips om hur de båda yrkesvalen kan kombineras.

Andra besökare passade på att fynda hos företagarna, fråga om försäkringar, lära sig mer om friskvård eller fika och prata med bekanta.

Elias Abdel Ahad utsågs till årets företagare, bland annat för att hans pizzor blivit en del av fredagsmyset för många familjer här.

– Jag älskar att laga mat, förklarar han.

När han i slutet på 80-talet kom till Sverige från Libanon började han jobba på sin systers restaurang. Kärleken lockade honom till Boråstrakten och i Dalsjöfors tog han över pizzerian efter en kusin. Och självklart finns det också en Dalsjöfors special.

– På den är det ost, skinka, oxfilé, räkor och bearnaisesås.

Till Toarpsdagens klassiker hör också bollrace. Företagarna sponsrar med priser och 1000 lotter säljs. Dragningen går till så att bollar med olika nummer hälls ut från ett lastbilsflak, får rulla ner för backen i en avsmalnande bana och först i mål vinner. Dragningen är uppdelad i olika heat, och många åskådare följer tävlingen.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.