Annons

20-åring stal taxibil och försvann

Polisen har under tidig lördagsmorgon gripit en man i 20-årsåldern, misstänkt för att ha stulit en taxibil.
Brott • Publicerad 10 november 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Det var taxiföraren själv som slog larm till polisen sedan mannen i 20-årsåldern tagit taxibilen och kört iväg. Enligt polisens presstalesperson, Peter Adlersson, ska den misstänkte ha beställt en taxiresa och sedan plötsligt fått spel i bilen.

– Han började bita och slå taxichauffören.

Annons

Taxichauffören tog sig sedermera ut ur bilen och blev stående på en skogsväg och larmade polisen medan den misstänkte körde iväg.

– Han körde rally i skogen och höll sig i närheten hela tiden, säger Peter Adlersson.

Händelsen inträffade i närheten av Tärby kyrka och polisen rubricerade händelsen inledningsvis som rån, vilket betyder att polisen misstänker att det förekommit våld eller hot om våld i samband med brottet. Brottsrubriceringen ändrades senare till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Flera patruller skickades till platsen och vid halv sex-tiden kunde mannen gripas vid Fristad kyrka. Utöver grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel misstänks han för misshandel, drograttfylleri och grov olovlig körning, eftersom han upprepade gånger har kört bil utan att ha körkort.

20-åringen släpptes efter förhör, men är fortfarande misstänkt. Han varken erkänner eller förnekar gärningarna eftersom han inte minns något.

Tobias HjelmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons