17-åring åtalas för nio brott

En 17-årig man från Boråstrakten åtalas bland annat för olaga hot och misshandel på en högstadieskola i Borås kommun.
Borås • Publicerad 25 mars 2008

Händelserna på högstadieskolan skedde i slutet av september i fjol. Tumult utbröt då 17-åringen kom till skolan där hans bror går och han själv tidigare varit elev. De började bråka med några elever som de mötte i korridoren och 17-åringen ska då ha puttat in en kille, som går i nian på skolan, i ett elevskåp. Han slog bakhuvudet i skåpet och kände senare smärta och fick en bula i huvudet.

Bråket hade sin upprinnelse dagen innan, då den yngre brodern började tjafsa med de andra eleverna och hotade med att hans bror skulle komma till skolan dagen därpå.

I samband med 17-åringens besök på skolan ska han även ha hotat en lärare som sa till honom att han inte fick vara där. Enligt läraren ställde sig 17-åringen nära henne och knöt åtminstone en av händerna i boxningsposition. Hon blev rädd och trodde att hon skulle bli slagen. Mannen nekar till att han hotat läraren, men erkänner att han puttat in niondeklassaren i ett skåp.

17-åringen, som bor i Borås kommun, åtalas vid Borås tingsrätt för ytterligare sju brott, begågna från juli i fjol till och med februari i år. Det rör sig bland annat om skadegörelse och ytterligare fall av misshandel och olaga hot.

Emma Casserlöv
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.