Annons

Välkända toner när hela Bollegården sjunger

När PRO och ABF ordnar ”Hela Bollegården sjunger” blir det fullsatt med folk som vill sjunga eller bara lyssna till de välkända sångerna.
Bollebygd • Publicerad 4 maj 2008
Bollegårdens allrum var fullsatt med sånglystna.
Bollegårdens allrum var fullsatt med sånglystna.Foto: Anne Engström
Kören PRO:s röster sjöng allsångsvänliga sånger. För dagen fick de en ung förstärkning som ville sjunga med mormor.
Kören PRO:s röster sjöng allsångsvänliga sånger. För dagen fick de en ung förstärkning som ville sjunga med mormor.Foto: Anne Engström
När Gösta och Tuttan drar igång med dragspelen kan ingen sitta stilla.
När Gösta och Tuttan drar igång med dragspelen kan ingen sitta stilla.Foto: Anne Engström
Det gäller att sjunga med på de sånger man känner igen.
Det gäller att sjunga med på de sånger man känner igen.Foto: Anne Engström
Två tredjedelar av Karismaflickorna - Agneta och Ulrika.
Två tredjedelar av Karismaflickorna - Agneta och Ulrika.Foto: Anne Engström
Trubaduren Kent sjöng sånger av Tomas Utbult och Alf Hambe.
Trubaduren Kent sjöng sånger av Tomas Utbult och Alf Hambe.Foto: Anne Engström
Allan, Greta och Maj-Britt från Sandared och Borås inledde sångstunden.
Allan, Greta och Maj-Britt från Sandared och Borås inledde sångstunden.Foto: Anne Engström

Kören PRO:s röster inte bara framträdde själv. Den bjöd också in flera andra artister för att framföra några sånger vardera inför de församlade cirka 65 personerna på söndagseftermiddagen.

Trion Allan, Greta och Maj-Britt från Sandared och Borås är ofta ute och sjunger tillsammans till ackompanjemang av Allans dragspel. Paret Allan och Greta är båda fyllda 85 år, men planerar att vara ute och sjunga så länge de får.

Annons

– Man får så mycket tillbaka av publiken, säger Greta. Vi kan inte säga att vi är ute och sjunger för de gamla precis, vi är ju äldre än många av dem.

Deras repertoar är till stor del andliga sånger, men de sjunger gärna även visor.

Karismaflickorna från Töllsjö brukar vara tre systrar som sjunger tillsammans, men eftersom de arbetar inom vården var en av dem tvungen att arbeta, så Agneta och Ulrika fick klara sig som duo. De sjöng bland annat lättsjungna Torparvisan, Mats Paulssons Barfotavisa och Svinsta skär och fick fart på allsången. Något färre sjöng med i Längtan till dig eller Karismaflickornas egen favorit Lilla fågel.

Trubaduren Kent bidrog med Sommaren av Tomas Utbult och Alf Hambes Kajsas udde och Orgeln.

Efter kaffet fick dragspelarna Tuttan och Gösta sådan fart på bälgarna att få kunde sitta stilla. Det blev både Livet i Finnskogarna, Tjo vad det var livat, Den gamla spinnrocken och Grisesnoa.

PRO:s röster kom artigt sist och framförde Ett glatt humör är mer än pengar, Nya Bohusvisan, Den första gång jag såg dig och Löjtnantshjärtan.

Sångstunden avslutades med att alla eftermiddagens artister gemensamt drog med publiken i Oh vad livet är härligt och Vi möts igen.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons