Tågföraren missade Bollebygd

Passagerarna på 16.20-tåget från Göteborg fick en smärre chock när tåget passerade Bollebygd utan att stanna.
Bollebygd • Publicerad 9 september 2008

– De missade helt enkelt stationen, säger Ulf Wallin, tf presschef på SJ.

Omkring 15 personer skulle gå av tåget från Göteborg i Bollebygd, och blev alla mycket förvånade när tåget susade förbi stationen utan att stanna. Flera av dem gick fram till förarhytten och knackade på för att ta reda på vad som hade hänt.

– Vi frågade om tåget inte skulle stanna i Bollebygd och fick svaret att vi inte var där ännu. När vi påpekade att vi redan åkt förbi stationen blev det helt tyst, säger en av passagerarna på tåget.

– De var tre stycken där inne som stod och fikade, de verkade inte ha särskilt bra koll, fortsätter passageraren.

Efter en stund fick de resande reda på att man helt enkelt missat stationen och att tåget istället skulle göra ett extra stopp i Sandared där bussar och ett mötande tåg skulle köra dem tillbaka till Bollebygd.

På SJ beklagar man det inträffade och skyller på den mänskliga faktorn.

– Det var med en elev på tåget och han hamnade i ett samtal med handledaren, vilket helt enkelt ledde till att de missade stationen, säger Ulf Wallin.

Han berättar att sådant här tillhör ovanligheterna, även om det händer någon gång då och då.

– Så här ska det ju givetvis inte gå till och det är mycket beklagligt och olyckligt.

Någon ersättning till de resenärer som skulle av i Bollebygd lovar dock inte Ulf Wallin.

– Vi bedömer att förseningen inte blev så pass stor att den berättigar till någon form av ersättningen. Men de passagerare som vill är välkomna att höra av sig till kundtjänst med sina klagomål.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.