Annons

Sexor segrade i talangjakt

Bland det sista sexorna gjorde innan de lämnar Örelundsskolan för gott var att arrangera en talangjakt. Och fyra av dem gick och vann hela tävlingen.
Bollebygd • Publicerad 31 maj 2008
The Fjants.
The Fjants.Foto: 
Amanda Bergstrand och Elsa Lindeblom.
Amanda Bergstrand och Elsa Lindeblom.Foto: 
Alla talangerna.
Alla talangerna.Foto: 

OLSFORS. Till hösten blir det Bollebygdsskolan och sjunde klass för sexorna. De ville gärna lämna ett minne efter sig på skolan och kom överens om att ordna en talangjakt där alla årskurser fick delta.

– Skolan hade småstjärnorna för tre år sedan och melodifestivalen förra året, men då var det andra elever som ordnade det, säger Frida Hedberg.

Annons

I går var det final. På startlinjen stod De tre musketanterna (Frida Lundin, Nellie Einstein, Evelina Lindström), Nina Bird och Cecilia Sundberg, The Fjants (Frida Hedberg, Sofia Tornängen), Jenny Graversen, Mia Saarinen), Cheergirls (Amanda Ekström, Amanda Johansson, Alice Westerberg, Marika Janusz, Elia Harrison, Rebecka Olsson) samt Amanda Bergstrand och Elsa Lindeblom. Presentatörer var Louise Larsson och Oscar Krantz.

De tre musketanterna drog ner jubel med sin vansinniga pjäs om skillnaden mellan Gud och Herren och avslutade med att få matteläraren Milena Lampret att gråta av rörelse genom en hyllningssång framförd i falsett.

Cecilia och Nina ”rockade mer än heavy metal” som presentationen löd. Det vill säga de gjorde ett dansnummer med rockringar.

Tjejerna i The Fjants hade verkligen gått in för talangjakten. De var klädda i tröjor i starka färger, matchade med hår i lika starka färger och framförde en dans till en kavalkad av poplåtar.

Cheergirls, som trots gruppnamnet även innehåller en kille, visade sig på styva linan med både lyft och volter.

– Jag kan också göra det där, men då andas jag inte efteråt, blev presentatörernas kommentar.

Sist ut var Amanda och Elsa, klädda i vitt och rött med ett dansnummer till en låt med den passande titeln ”School's out”. Dansen slutade med ett hopp ner i spagat.

Sedan fick alla elever och lärare på skolan rösta och det blev riktigt jämnt. Med några få rösters övervikt vann tjejerna i The Fjants.

– Det är kul att lämna skolan med en seger, sade de efteråt. Men det hade nästan varit lika kul om småtjejerna vunnit i stället.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons