Annons

Schlager för gatubarnen

Vill du hjälpa gatubarn - gå på konsert i kväll.
Bollebygd • Publicerad 22 maj 2008

Med en kavalkad av svensk schlager bidrar alla Töllsjös körer till insamlingen av pengar till sommarens Ukrainaläger.

Bakom namn som Töllsjö Sisters, Töllsjö Future, Töllsjö FWF (Farmer With Friends), Töllsjö Rocks döljer sig kyrkokören, ungdomskören, barnkören och EFS lovsångsteam som alla ställer upp på kvällens konsert. Och så har vi förstås Töllsjö United då alla sjunger tillsammans. Töllsjö Guest, kvällens hemliga gästartist, är en sångerska med anknytning till Töllsjö som återvänder hem för en kväll. Kantor Jannis Lundqvist spelar piano och leder kompbandet med Staffan Lindgren på trummor och Stefan Sjölander på bas.

Annons

Tillsammans radar gänget upp en lång rad av svenska bidrag till melodifestivaler. Stad i ljus med Dan Toresson som solist, Morgonluft med Peter Benjaminsson och Som en vind med Gabriel Nordangård låter riktigt bra. Men det är även en mängd rena körnummer såsom Härliga sommardag med Töllsjö Future (barnkören) eller Hallå hela pressen, Marionett, Tusen och en natt eller Som en vind. Kvällens gästartist sjunger både solo och tillsammans med körerna.

Alla intäkter från kvällen går till Ukrainalägret. Ortsbor har bakat och skänkt gåvor till lotterierna. Lokala företag har också ställt upp och sponsrat med vinster.

När BT besökte generalrepetitionen i tisdags var det många glada skratt. Det diskuterades om Stad i ljus möjligen kunde syfta på Ljus i Alingsås och om solisten verkligen borde skymma barnkören, vilket fick honom att gå ner på knä innan man kom fram till att han skulle stå vid sidan.

Ljudteknikern, tillika prästen, Erik Berglund ger sångarna ett gott råd:

– Backa inte från mikrofonerna. Om ni har mer än en halv meter till närmaste mik skall ni känna ångest.

Titta gärna lite extra på framförandet av Det gör ont. Där spexar Töllsjö FWF till framförandet, inklusive Lena Philipssons mikrofondans.

Och så kan man förstås passa på att titta på kläderna. Det utlovas glitter och glamour - helt i Charlotte Perrellis anda. Det är ju schlager.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons