GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Renässansinfluenser på Gyllene Hinden

Kristina Frenguelli är oktober månads utställare på Galleri Gyllene Hinden. Hon målar gärna lantliga motiv i renässansstil.
Hindås • Publicerad 2 oktober 2017
Kristina Frenguelli har tagit in höbalar i Galleri Gyllene Hinden för att matcha de lantliga motiven.
Kristina Frenguelli har tagit in höbalar i Galleri Gyllene Hinden för att matcha de lantliga motiven.
Foto: Anne Engström

Kristina Frenguelli är från Hindås, men har bott över 20 år i Italien och är utbildad på Konstakademin i Rom och därefter på en konservatorsutbildning.

– Det kan förklara min speciella stil. Renässansen lyser igenom i de detaljerade tygerna och färgerna är påverkade av det italienska ljuset. Landskapen och modellernas kläder är tidlösa.

Hon fotograferar ofta motiven i motljus eller naturligt ljus innan hon målar.

– Det ger hemska foton men bra målningar.

Utställningen ingår i Konstrundan i Sjuhärad och hon är glad att få ställa ut på hemmaplan.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer