Annons

Regn gav få besökare i Hindås

– Har man bara bra kläder och ett paraply så spelar vädret ingen större roll, tyckte familjen Hell från Rävlanda när de besökte julmarknaden i Hindås på söndagen.
Bollebygd • Publicerad 23 november 2009
Marknadsområdet låg ganska öde på söndagen men visst kom besökare, väl rustade för att möta väderleken.Familjen Hell från Rävlanda hade rustat sig väl inför julmarknadsbesöket, fr v Tuva, Nina, Zeth, Jan, Sanna och Simon.
Marknadsområdet låg ganska öde på söndagen men visst kom besökare, väl rustade för att möta väderleken.Familjen Hell från Rävlanda hade rustat sig väl inför julmarknadsbesöket, fr v Tuva, Nina, Zeth, Jan, Sanna och Simon.Foto: Lennart Magnusson
Foto: Lennart Magnusson

De behövde inte direkt trängas, vädret skrämde nog bort många besökare. Annat hade det varit på lördagen.

– Ja, då var det köer och köer, berättade festivalgeneralen Lars-Börje Carlsson.

Annons

– Förra året, då vi hade den första julmarknaden, hade vi till och med snö!

Men han verkade ändå ganska nöjd och när han började berätta om planerna för framtiden kan man ana att vädret inte kommer att spela någon större roll.

– Ja, om några år hoppas vi att vi ska kunna ordna med ångtågstrafik från Göteborg. Men först måste vi fundera över vi ska kunna ta emot alla här på marknaden och dessutom försöker vi få till stånd ett samarbete med hotellen. Tanken är att besökarna ska kunna åka vidare från marknaden med häst och vagn till hotellen för en jullunch också!

Visst kom det besökare på söndagen också. Man gick runt bland marknadsstånden, handlade lite, pratade, åt en våffla, tittade på när Björn Edsholm skulpterade med hjälp av motorsåg, handlade lite mer och värmde sig inne i väntsalen.

Lars-Börje Carlsson passade då på att göra reklam för den andra boken i serien Gamla bilder berättar.

– Vi har en ovanligt stor skatt av gamla vykort här i Hindås, berättade Anders Fors, som också är engagerade i projektet. Säkert 700 olika vykortsmotiv och det tack vare Hindås ställning som vintersportort.

Den gamla hoppbacken i betong står ännu som ett utropstecken för detta, frågan är bara hur länge?

Göran Glans
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons