Annons

Polisen: ”Vi försöker göra en rekonstruktion”

Utredningen av den svåra MC-olyckan den 25 mars i Bollebygd då en 25-årig man avled och en jämnårig man skadades går trögt. Polisen hoppas på vittnesuppgifter.
Bollebygd • Publicerad 2 maj 2018
En 25-årig man avled i olyckan.
En 25-årig man avled i olyckan.Foto: Arkiv

Motorcykeln kraschade i hög fart in i en husvägg på Göteborgsvägen. Genom undersökning på platsen kunde polisen, bland annat genom bromsspår, fastställa att hastigheten varit hög. Båda personerna kastades av motorcykeln vid olyckan, den ena så illa att han avled, och man kunde därför inte avgöra vem som hade kört.

– Vi har förhört den skadade mannen, men på just den punkten har vi inte fått något svar, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson på polisens Trafikenhet. Det finns inget på motorcykeln som bevisar vem som körde. Fingeravtryck räcker inte eftersom de kan ha hamnat där tidigare.

Annons

Andreas Gabrielsson säger att polisen har varit i kontakt med butiker och fastighetsägare i närheten för att se om det finns övervakningsfilmer, men har kammat noll.

– Vi försöker göra en rekonstruktion, men det är inte lätt. Vi har ett tufft utredningsläge, säger Andreas Gabrielsson.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons