P-skyltar snart på plats

Sedan i maj är det tidsbegränsad parkering i Bollebygds centrum, men det är det inte många som vet. Vägverket har ännu inte skyltat. Men nu är det på gång.
Bollebygd • Publicerad 31 juli 2008

Efter att köpmännen i Bollebygd hört av sig till kommunen om att få tidsbegränsad parkering i centrum togs begäran upp i kommunstyrelsen.

– Parkeringsplatserna användes som långtidsparkering och det gjorde att kunder inte hade någonstans att stå då de hade ärenden till centrum, säger Jill Nordh i Köpmannaföreningen.

Handlarnas förslag var 30 minuters parkeringstid utmed Göteborgsvägen (länsväg 1757) mellan cirkulationsplatserna vid Kungsbackavägen och Stationsvägen, men kommunstyrelsen fastnade för att sätta samma begränsning som på Gästgivartorget och kringliggande kundparkeringar, alltså två timmar. Det skedde av praktiska skäl, eftersom parkeringsvakterna kommer från Borås och inte skulle kunna kolla efterlevnaden av en 30-minutersgräns.

– Vi tycker att kommunen var tillmötesgående, säger Jill Nordh.

Sedan återstod ”bara” att få upp skyltar om begränsningen. Beslutet innebar att det skulle vara skyltat senast den 5 juni. I dag är det den 31 juli och ingen har sett röken av några skyltar.

Det är Vägverket Produktion som har hand om skyltningen.

– Det har tagit lite tid att få skyltarna från vår leverantör, säger Andreas Andersson på Vägverket Produktion i Borås. Både vi och de har haft kort om folk. Men nu har de levererats och vi kan sätta igång.

Han räknar med att skyltarna kan börja sättas upp nästa vecka.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.