Annons

Olsson blir ny S-topp i Bollebygd

Efter att Peter Rosholm beslutat att dra sig tillbaka lanserar nu Socialdemokraterna i Bollebygd Lars-Erik Olsson som sin kandidat till posten som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.
Bollebygd • Publicerad 9 november 2018
Större delen av gänget som nomineras till nämnderna för Socialdemokraterna: Roger Svensson. Gunnel Brandt, Jonny Svensson, Carina Lundgren, Glenn Zetterlind, Emma Isfeldt, Niclas Hjelte, Lars-Erik Olsson, Ulf Rapp, Beatrice Ekelund och Åsa René.
Större delen av gänget som nomineras till nämnderna för Socialdemokraterna: Roger Svensson. Gunnel Brandt, Jonny Svensson, Carina Lundgren, Glenn Zetterlind, Emma Isfeldt, Niclas Hjelte, Lars-Erik Olsson, Ulf Rapp, Beatrice Ekelund och Åsa René.Foto: Anne Engström

Lars-Erik Olsson säger att han inte varit inställd på posten som kommunalråd, men tiden från beskedet att Peter Rosholm bestämt sig för att inte fortsätta till då partiet behövde ha en lösning blev kort och han har inget emot att ställa upp för partiet.

– Tanken är att jag sitter den här mandatperioden medan vi skolar in en yngre efterträdare, säger Lars-Erik Olsson. Det ger en viss stabilitet att partiet väljer en person som har varit med länge i politiken. Självklart kommer vi att sakna Peter, men han sitter kvar i fullmäktige och jag kommer att ha honom som bollplank.

Annons

Emma Isfeldt har den senaste perioden suttit som andre vice ordförande i kommunstyrelsen och var andranamn på valsedeln i årets val.

Emma Isfeldt, hur kommer det sig att inte du nomineras som kommunalråd?

– Jag studerar och har en termin kvar, säger Emma Isfeldt. Jag fick frågan av valberedningen, men tackade nej. Tiden är inte den rätta.

Hon utesluter inte att hon kommer tillbaka till nästa val.

Lars-Erik Olsson säger att det är med skräckblandad förtjusning han tar sig an uppdraget, men det kan vara intressant att avrunda den politiska karriären med att ta ett steg upp.

– Vi hade hellre varit i majoritet, säger han. Vi är ganska nöjda med det vi har åstadkommit den här mandatperioden, men det är väljarna som avgör. Nu får vi stå lite vid sidan om, men vi är ett parti som engagerar oss och tar ansvar.

Partiet ser en period i opposition som en chans att förnya och föryngra partiet. Trots valförlusten upplevs en viss medvind. På senaste medlemsmötet kom ett 30-tal personer och på drop in-mötet efter valet kom 45.

– Vi kommer att bedriva en aktiv oppositionspolitik och ställa den nya majoriteten till svars om de inte lever upp till sina utfästelser. De har ett stort ansvar att ta hand om den här kommunen, säger Jonny Svensson, nuvarande ordförande i Bollebo som har nominerats till vice ordförande.

Åsa René, som nominerats som ersättare i jävsnämnden, säger att partiet är ett spännande gäng att vara med i.

– Det är tryggt. Det finns inga dumma frågor, säger hon. Så småningom lovar även vi nya att synas i talarstolen.

Annons

– Partiet är knutet till folkbildningsrörelsen och vi kommer att utbilda de nya politikerna, säger Ulf Rapp, nuvarande ordförande i bildnings- och omsorgsnämnden som nomineras till vice ordförande.

S, MP och V planerar att lägga fram ett gemensamt budgetförslag i nästa vecka.

– Vi har haft ett gott samarbete och det fortsätter vi med, säger Lars-Erik Olsson.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons