Ny organisation efter att chef sagts upp

Tjänsten som socialchef i Bollebygd har inte tillsatts efter att den senaste chefen sades upp i november. Och det är möjligt att den inte tillsätts alls.
– Vi tittar på möjligheten att organisera verksamheten på ett annat sätt, säger kommunchef Anders Einarsson.
Bollebygd • Publicerad 8 januari 2019
Foto: Anne Engström

I november fick den dåvarande socialchefen Birgitta Strandin sluta. Det har varit ganska tyst om saken och kommunchef Anders Einarsson vill inte säga något om orsaken.

– När vi valde att gå skilda vägar kom vi även överens om att inte kommentera orsaken till beslutet, säger Anders Einarsson.

Enligt vad BT erfar rör det sig inte om några oegentligheter, utan endast om meningsskiljaktigheter i någon form kring verksamheten.

Just nu pågår rekrytering av en enhetschef för IFO (Individ- och familjeomsorg) och LSS (verksamhet enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, men tjänsten som socialchef och förvaltningschef för omsorgsförvaltningen är inte utannonserad.

Anders Einarsson säger att tjänsten inte kommer att tillsättas för närvarande.

– Vi tittar på en annan form för styrning och ledning och innan dess vill vi inte anställa en ny chef, säger han.

BT har tidigare berättat att det nya politiska majoritetsstyret har beslutat att dela upp den nuvarande bildnings- och omsorgsnämnden i en bildningsnämnd och en omsorgsnämnd – så som det var innan nämnderna slogs ihop. Det beslutet står fast och delningen kommer att genomföras i mars. Det påverkas inte av hur förvaltningen kommer att organiseras.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.