Annons

Nu får Hindås sin hall

När kommunfullmäktige klubbade drift- och investeringsbudgeten för de kommande åren fanns en idrottshall i Hindås med på listan, till stor glädje för Leif Persson (FP) som kämpat länge för en hall.
Bollebygd • Publicerad 18 november 2009

Enligt investeringsbudgeten som antogs vid måndagens fullmäktige beräknas idrottshallen i Hindås byggas 2010–2011.

För Leif Persson är det elva års arbete som till sist ger resultat. Den första motionen i ärendet skrev han 1998 och sedan har han skrivit åtskilliga motioner och interpellationer.

Annons

Sedan den borgerliga majoriteten ställt sig bakom planerna kunde de nu röstas igenom. Socialdemokraterna ville däremot skjuta fram byggstarten ytterligare.

Satsningen beräknas i nuläget till cirka 33 miljoner kronor, men Leif Persson är övertygad om att den på sikt kommer att löna sig och ge en samhällsekonomisk vinst.

Andra investeringar i de östra delarna av kommunen som finns med i investeringsbudgeten för 2010–2014 är bland annat ny förskola i Fagerhult, ny gruppbostad för funktionshindrade i Hindås, renovering av Hindås bibliotek, nybyggnad Rävlandaskolan och installation av fjärrvärme. Dessutom nya lokaler till Rävlanda bibliotek, utbyggnad av gator och VA i Bråtared, installation av värmepump vid Hällingsjö skola samt ny pendelparkering vid Stora Övattnet.

Därutöver berörs de östra delarna även av kommunövergripande åtgärder såsom en översyn av grundskolans lokaler ur funktionsnedsättningsperspektiv.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons