Annons

Nej till köp av stationer

Nu har kommunstyrelsen i Härryda definitivt bestämt sig. Kommunen köper inte stationshusen i Rävlanda och Hindås av Banverket.
Bollebygd • Publicerad 28 maj 2008

– Vi måste prioritera det som är nödvändigt att göra, säger kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman–Wikström (m). Kommunen har ingen anledning att köpa en fastighet där vi inte har någon verksamhet bara för nöjet att få lägga en massa pengar på att renovera den.

– Varken Rävlanda station eller Hindås station är bra som samlingslokaler, säger kommunstyrelsens vice ordförande Ing-Marie Samuelsson. De ligger av naturliga skäl för nära järnvägen. Det blir störningar. Rävlandaborna har ju dessutom själva sagt att de prioriterar Föreningsgården och utöver den finns ytterligare fyra lokaler som kan användas som samlingslokaler.

Annons

Och i Hindås uppfylls behovet av en samlingslokal i och med bygget av den nya idrottshallen.

– Härryda kommun utvecklas åt öster, så det är rimligt att inte Hindås blir enda orten utan idrottshall.

Vid kommunstyrelsens möte ställdes en del frågor om möjligheten att få Hindås station K-märkt för att garantera att inte Banverket förändrar den (den är nu bara Q-märkt). Däremot var det ingen som yrkade på något annat än att avstå från köp, inte ens politiker som kommer från Hindås och Rävlanda.

Kommunstyrelsen har egentligen fått i uppdrag av kommunfullmäktige att fatta det slutliga beslutet om stationerna, men eftersom frågan har varit så omdiskuterad lämnas ärendet ändå vidare till kommunfullmäktige för beslut.

– Då blir det ingen diskussion om på vilken nivå beslutet tagits, säger Annette Eiserman–Wikström.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons