Mix-cup avslutade fotbollssäsongen

Juventus spelade oavgjort 3–3 mot Chelsea på Björnskogsvallen i Bollebygd på lördagen.
Bollebygd • Publicerad 5 oktober 2008

Nu var det inte de riktiga klubblagen inom europeisk fotboll som hade hittat till Bollebygd, utan det handlar om Bollebygds IF:s säsongsavslutning som kallas Mix-Cupen och är föreningens sätt att tacka spelarna för säsongen.

Alla spelare i åldrar från sju år till oldboys delas in i mixade och åldersblandade lag som sedan möts i en cup. Men uppslutningen bland oldboys var dålig. Och A-laget kunde inte vara med, som de normalt brukar vara vid säsongsavslutningen, eftersom de skulle spela en ordinarie hemmamatch på eftermiddagen.

De som normalt spelar i elvamannalag fick möta varandra under klubbnamnen Inter-Porto, Juventus, Real Madrid, Barcelona, Chelsea och förstås Bollebygds IF.

De som normalt spelar i sjumannalag fick istället vara landslagen Italien, Argentina, Tyskland och Brasilien.

Matcherna var en gång 15 minuter för att spara planen till eftermiddagens hemmamatch och till matchen mellan ungdomsrådet och politikerna nästa helg.

Mellan matcherna serverades ungdomarna hamburgare och dricka.

Jonathan Ekelund och Alec Sintorn som spelade i lag Brasilien och Philip Ekelund i lag Argentina var jättenöjda med dagen.

– Brasilien vann första matchen med 5–1 då jag stod i mål och i andra matchen vann vi med 4–0. Då gjorde jag mål, säger Jonathan Ekelund.

Just då ropar speakern ut att Italien gjort 1–0 mot Tyskland och supportrarna jublar.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.