GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drivmedel upptäcktes i å – räddningstjänst fick sanera

En inringare larmade SOS Alarm om ett oljeskimmer i Sörån. Räddningstjänst kallades till platsen. Initialt kunde man bekräfta att det rörde sig om något typ av utsläpp, men det var oklart hur stort det var.
Bollebygd • Publicerad 10 februari 2018
Foto: Guiseppe Barranco

Vid 13.59 larmade en person om att de sett ett oljeskimrande utsläpp i Sörån som ansluter till Viaredssjön. Räddningstjänsten bekräftade vid 14.10 att man upptäckt ett utsläpp. Efter att ha bedömt hur pass omfattande utsläppet var, skulle räddningstjänsten ta beslut om i fall man behövde sanera.

– Det är drivmedel som läckt från en dagvattenbrunn, men väldigt svårt att spåra vilken brunn det kommer ifrån, sade Christian Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Borås.

Klockan 17 var räddningstjänst fortfarande på plats och arbetade med utsläppet.

– De lägger just nu ut länsar för att absorbera och samla ihop utsläppet. Det är inget jätteutsläpp, men det är grundvatten-täckt, sade Christian Karlsson.

Räddningstjänsten har kontaktat miljö- och hälsa på kommunen. Även en kontakt med Räddningstjänsten Storgöteborg har upprättats då utsläppet riskerade nå deras område.

Sandra Molliver
Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.