Livaktig handel i Bollebygd

Kommunala tjänstemän förmedlar en alltför negativ bild av vad Bollebygd kan erbjuda, anser handlare och boende.
Bollebygd • Publicerad 24 juli 2008

I SVT:s Västnytt häromdagen frågade reportern kommunala tjänstemän vad en endagsturist kan göra i Bollebygd och fick svaret att bada och handla på macken.

Kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson bättrade på bilden i gårdagens BT, genom att tala om flera platser för naturintresserade och centrumhandel.

Jill Nordh är handlare i centrum och aktiv i köpmannaföreningen.

– Vi har en livaktig handel i Bollebygd, säger hon. Och det handlar inte bara om att dra nytta av Systembolaget. Vi har ett shoppingutbud som täcker nästan allt, marknader och aktiviteter.

Det finns ett 30-tal butiker i Bollebygd och visst är Systembolaget till glädje, men de klarade sig innan dess.

Efter Västnytts inslag har BT:s reporter blivit stoppad av folk som vill tala om att Bollebygd har butiker med allt från kläder och mat till möbler. Det enda som saknas är en sportbutik.

– Bollebygd har massor att bjuda på, säger Jill Nordh. Vi har en av Västsveriges bästa golfbanor, som dessutom öppnar tidigt och stänger sent på säsongen, och vi har många naturupplevelser. Butikerna har sortiment som uppskattas även av folk utanför Bollebygd.

Hon säger att handlarna har ett bra samarbete med kommunen, men hade väntat sig mer kunskap om det utbud som faktiskt finns, både då det gäller shopping och övrig turism.

– Man skulle kunna tro att kommunen inte är positiv till ett blomstrande näringsliv.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.