Latour stärker sin marknadsposition

Latourägda Hultafors AB utökar sitt ägande av Snickers workwear AB. Efter köpet av svenska Snickers i december 2006 köper nu Hultafors Snickers workwear i Danmark och Norge, förutsatt att konkurrensmyndigheterna ger sitt godkännande.
Bollebygd • Publicerad 19 januari 2008

Genom köpet förstärks företagets marknadsposition när det gäller yrkeskläder. Samtidigt skapas en plattform för att utveckla och effektivisera försäljningen för alla varumärken inom Hultafors group på den nordiska marknaden.

Snickers workwear är franchiseföretag både i Norge och i Danmark. Genom förvärvet ökar Hultafors sin försäljningen med cirka 70 miljoner kr per år.

Snickers är ett av Europas ledande varumärken inom yrkeskläder för hantverkare. Företaget finns representerat i ett 20-tal länder.

Hultafors AB ingår i Investment AB Latour och ligger inom affärsområdet handverktyg. Inom Hultafors group återfinns sedan 2005 Wibe stegar och 2006 Snickers Workwear, som startades av Matti Viio för 33 år sedan. Tillsammans med tumstockar och handverktyg omsätter Hultafors group drygt 1,1 miljarder kronor.

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.