Kyrkan vill bygga bostäder

Göteborgs stift som förvaltar kyrkans mark i Bollebygd ansöker om att få upplåta sin mark till bostadsbyggande.
Bollebygd • Publicerad 27 mars 2010

– Vi ser mycket positivt på det här, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (M).

Under kommunstyrelsen möte i torsdags behandlades prästgårdens ansökan om planläggning av fastigheten som kallas för Bollebygds prästgård 1:1. Det är Göteborgs stift som förvaltar marken och som står bakom ansökan som i förlängningen utrycker ett intresse att upplåta marken för bostadsbyggande.

Både ordförande Christer Johansson och vice ordförande Peter Rosholm (S) ställer sig positivt till exploateringen.

– Vi är glada för att det finns ett intresse att utveckla Bollebygd på det här viset genom att bygga nya bostäder, säger de och förklarar att det föreslagna området ligger strategiskt åt sydväst mot det planerade stationsområdet i Kråketorp.

– I det här läget ställer vi oss positiva till kyrkans visade intresse men måste först bli klara med den översiktliga planeringen av det berörda området innan vi kan ta ställning till projektet i detalj, säger Christer Johansson och tillägger att det är ett naturnära område där många intressenter måste höras innan en planläggning.

Enligt stiftet, som står bakom ansökan, är detta i grunden inte ett önskemål från kyrkan om att bygga egna bostäder för uthyrning eller liknande.

– Vår huvudsakliga uppgift är att förvalta kyrkans egendom på bästa sätt. Kyrkan själva kommer inte att bygga några hus. De har vi inte kompetens för.

Vibeke Specht
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.