Kvinnliga företagare nyfikna på nätverk

Kvinnliga företagare i Bollebygd vill veta mer om hur de kan arbeta i nätverk.
Bollebygd • Publicerad 2 oktober 2008

När Qvim ordnade lunch i Tingshuset kom cirka 15 personer.

Det kunde varit fler, påpekade butiksägaren Jill Nordh, om inte mötet legat klockan 12. Då kan ingen butiksägare gå ifrån sin butik utan att ha någon som rycker in. Det lovade arrangören Johanna Sjöström från Espira att ta till sig.

Johanna Sjöström är projektledare för Qvim, som står för ”Kvinnor vill mer”.

– Egentligen ville vi heta Femme, säger hon. Det är dels det franska ordet för kvinna, dels arbetar vi utifrån fem M för entreprenörskap.

De fem M-en är Möjligheter (att gemensamt skapa förutsättningar), Mötesplatser, Motivation (vara goda exempel, inspirera), Metod (nätverka) och Media (idéerna behöver uppmärksammas).

Vid mötet medverkade även Anne-Marie Ekström från Borås, ambassadör för kvinnligt företagande. Bollebygds egen ambassadör Anna-Lena Mönsmo var också närvarande. De är tillsammans med flera andra kvinnor i landet utsedda av näringslivsminister Maud Olofsson.

Elisabeth Hillman från Nedflo i Bollebygd berättade om nätverket Vi-Kvinnor som bland annat vill stimulera invandrarkvinnor att starta företag. Lille-Mor Benjaminsson från Fristad folkhögskola berättade om projektet Vincent som erbjuder kurser till kvinnliga företagare.

En fråga från åhörarna till Qvim var hur det blir ett nätverk om alla kontakter går genom projektledaren. Svaret från Johanna Sjöström är att man får vara aktiv på träffarna.

Qvim delar inte ut några pengar men har gott om information om var pengar finns att hämta.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.