Jazz och visa dubbelt upp

Visa och jazz var den gemensamma nämnaren för Hindås och Bollebygd på fredagskvällen.
Bollebygd • Publicerad 25 oktober 2008
Evelyn Jons och Joakim Kallhed gör en skiva tillsammans.
Evelyn Jons och Joakim Kallhed gör en skiva tillsammans.Foto: Anne Engström
Det blev kö till skivförsäljning och autografskrivande i pausen hos Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson.
Det blev kö till skivförsäljning och autografskrivande i pausen hos Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson.Foto: Anne Engström
Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson blandade gamla örhängen av Kai Gullmar med moderna klassiker inom visgenren.
Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson blandade gamla örhängen av Kai Gullmar med moderna klassiker inom visgenren.Foto: Anne Engström
Iförd blond peruk gör Evelyn Jons ett komiskt nummer om bimbon som försöker trösta sin alldagliga väninna med att hon slipper alla efterhängsna karlar.
Iförd blond peruk gör Evelyn Jons ett komiskt nummer om bimbon som försöker trösta sin alldagliga väninna med att hon slipper alla efterhängsna karlar.Foto: Anne Engström
Evelyn Jons andra figur är Maja som iförd grårutig basker förklarar för blivande maken sin obesvärade syn på otrohet.
Evelyn Jons andra figur är Maja som iförd grårutig basker förklarar för blivande maken sin obesvärade syn på otrohet.Foto: 
Joakim Kallhed, Evelyn Jons och Per Eriksson drog nästan fullt hus i Hindås station.
Joakim Kallhed, Evelyn Jons och Per Eriksson drog nästan fullt hus i Hindås station.Foto: Anne Engström

Till Bollegården i Bollebygd hade kulturföreningen lyckats få Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson, som Titti presenterade som äkta musikant, äkta make (hennes) och äkta norrlänning. Så hotade också Ehrling Eliasson med att det skulle bli surströmming i pausen.

Första halvan av konserten bjöd mest Kai Gullmar, men det fanns utrymme för lite allsång till Björn och Bennys "I have a dream" och Tittis egen "Det tänker jag ofta på".

– Jag skulle skriva en jazzballad, men eftersom den hamnade på svensktoppen i min mammas, Alice Babs, inspelning så antar jag att jag skrivit en svensktoppslåt, var kommentaren till den.

Paret turnerar just nu i Musik i Västs regi och är en vecka in på en tre veckor lång turné som till stor del bygger på Kai Gullmarmelodier, eftersom de arbetat med ett projekt kring hennes musik. Men även andra visor, jazz och annat bjöds den cirka 50 personer stora publiken i går kväll.

Samtidigt lyssnade ett 90-tal personer till sångerskan Evelyn Jons, pianisten Joakim Kallhed och gitarristen Per Eriksson i Hindås station, som kallas Kulturhållplats Hindås i samband med alla artistframträdanden. Evelyn Jons är bland annat musikalartist och Joakim Kallhed är musiker i flera konstellationer samt arbetar som repetitör på Göteborgsoperan. Tillsammans spelar de nu in en skiva.

Förstärkta med gitarristen Per Eriksson framförde de en blandad repertoar med allt från Gershwin till Vysotskij allt medan gästerna njöt av ett glas vin eller en öl och ostbricka.

– Ta nu lite extra vin i pausen så tycker ni att vi är ännu bättre sedan, uppmanade Evelyn Jons.

Evelyn Jons visade även prov på sin komiska ådra då hon iförd blond peruk framförde ett nummer som den blonda bimbon som tyckte att den alldagliga väninnan hade det så bra som slapp ställa upp på alla efterhängsna karlar samt iförd basker sjöng ett burleskt nummer om otrogna Maja som skulle förklara för sin man varför hon såg annorlunda på saken än han.

Musikalartist som hon är bjöd hon förstås även på ett musikalpotpurri.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.