Annons

IF Olsfors får konstgräs

Nu är arbetena igång för att anlägga konstgräs på IF Olsfors fotbollsplan vid Eriksdalsparken.
Bollebygd • Publicerad 4 november 2009
Arbetet är igång med att ta bort jordlagret för att kunna lägga ett underlag för konstgräset hos IF Olsfors.
Arbetet är igång med att ta bort jordlagret för att kunna lägga ett underlag för konstgräset hos IF Olsfors.Foto: Anne Engström

Inför starten av arbetena förberedde sig klubben genom att fotbollslaget bytte med sina motståndarlag så att alla hemmamatcher gick i början av säsongen och de sista matcherna bara var bortamatcher.

IF Olsfors ordförande Patrik Eliasson är nöjd med att arbetena äntligen är igång.

Annons

– Vi har redan hyrt ut alla träningstider för våren. Det som återstår nu är några luckor när det gäller matchtiderna.

För arbetena har för-eningen garanterats bidrag av Svenska fotbollsförbundet på 360 000 kronor och fått sponsring på 850 000 kronor.

Swedbank har beviljat ett lån på tre miljoner kronor. Nu återstår bara att få besked om Bollebygds kommun kan ställa upp med borgen för lånet, så att föreningen får bättre villkor.

I dag träffar Patrik Eliasson representanter för kommunen för att diskutera borgensåtagandet. Han säger att tongångarna varit positiva från både majoritet och opposition i kommunen och hoppas att det innebär att det verkligen blir en borgen. Bland annat har Lars-?Erik OIsson (S) från Olsfors lovat agera för en borgen.

Som BT berättat hoppas IF Olsfors kunna täcka både sina egna behov av träning året runt och ge plats åt andra föreningar när väl konstgräset är på plats.

Det laget hittills har haft till förfogande är en gräsplan vid Eriksdalsparken utan elljus och en grusplan 2,5 kilometer bort med dåligt elljus. IF Olsfors anlägger därför en elvamanna konstgräsplan med elljus och förbereder för att senare anlägga en sjumannaplan.

Sedan en vecka tillbaka är Nätts entreprenad på plats i Eriksdalsparken och beräknas vara igång i ytterligare två veckor med de förberedande anläggningsarbetena.

Just nu gräver man bort jordlagret på planen. På det som just nu mest ser ut som en lervälling skall sedan läggas stenmjöl och dränering som underlag för själva konstgräset.

– Arbetena kom igång lite senare än vi hade hoppats, men om vädret är med oss räknar vi med att vara klara före nyår, säger Patrik Eliasson.

IF Olsfors 

Den 80-åriga föreningen IF Olsfors har numera fotboll som enda verksamhet och en god tillströmning av spelare.

Herrseniorlaget kommer att spela i division 6 Borås och inom ungdomsverksamheten finns åtta lag i seriespel.

I gruppen flickor födda 1992-1996 finns en ”akademi” med 40 flickor fördelade på tre lag.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons