Annons

Hundkunskap på rulle

Det finns massor att lära sig innan man skaffar hund. Per W Rönnecke i Hindås och kollegan Peter Isaksson har fått i uppdrag att producera två hundfilmer för PAN Visions räkning.
Bollebygd • Publicerad 13 maj 2008
I sina filmer vill Per W Rönnecke och Peter Isaksson visa på vad man skall tänka på när man skaffar hund, men också hur mycket roligt man kan ha.
I sina filmer vill Per W Rönnecke och Peter Isaksson visa på vad man skall tänka på när man skaffar hund, men också hur mycket roligt man kan ha.Foto: Anne Engström
En glad hund hoppar över hindren på agilitybanan.
En glad hund hoppar över hindren på agilitybanan.Foto: Anne Engström
Per W Rönnecke och Peter Isaksson passade på att ta lite scener på Bollebygds brukshundsklubbs agilitytävling.
Per W Rönnecke och Peter Isaksson passade på att ta lite scener på Bollebygds brukshundsklubbs agilitytävling.Foto: Anne Engström

Per W Rönnecke och Peter Isaksson driver bolaget Kvarnviken Filmproduktion, som fått namn efter Pers bostad i Hindås.

Normalt gör Kvarnviken filmproduktion mycket reklamfilmer i Göteborg och Skaraborg, men de har även exempelvis producerat barnprogram för Bolibompa (Meka med Knäck) och har eventuellt fler sådana på gång.

Annons

Förra året gjorde de en inspirationsfilm om sportfiske för barn och ungdomar. Ett mer udda uppdrag var att producera reklamfilm på Island.

Uppdraget att göra två hundfilmer - en om valpar och en om unghundar - fick de efter att ha gjort en film om huskatten förra året.

– Det var spännande. Vi kunde komma ut för att filma hos en kattägare som sade att ”Jodå, katten brukar komma vid den här tiden, men nu har jag inte sett den på ett fyra timmar så jag vet inte var den är”.

Katter gör som de vill. Hundar är mer tillgängliga. De brukar vara där man förväntar sig då det är dags att filma.

Per har visserligen två hundar själv, men ingen av herrarna anser sig vara expert på hundar.

– I stället intervjuar vi både experter och vanliga hundägare som får ge sin syn på olika saker, säger han.

För hundfilmerna har de varit och filmat på mässan My Dog i Göteborg, på agilitytävlingar hos Bollebygds brukshundsklubb med mera. De har träffat experter på hundmassage, allergier, freestyle och rallylydnad och många andra saker som har med hundägande att göra.

– Vi kan inte gå på djupet i något ämne, utan skrapar mycket på ytan, men försöker i alla fall ge en bild av vad en blivande hundägare bör tänka på. De här filmerna är inte för experterna.

Han säger att det på ett sätt är en fördel att han och Peter Isaksson inte är experter själva. Om en expert skulle göra hundfilmerna finns det risk att snöa in på sitt ämne och driva en egen tes. Per och Peter ställer massor av frågor.

– Vi ställer även de dumma frågorna och det tror jag att blivande hundägare kan lära sig av.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons