GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hög fart orsakade mc-olyckan

En man omkom och en skadades i en motorcykelolycka i Bollebygd i mars. Polisen kan idag komma med flera nya uppgifter kring olyckan men det är fortfarande oklart vem som körde motorcykeln.
Bollebygd • Publicerad 12 april 2018 • Uppdaterad 12 april 2018
En man omkom och en skadades MC-olycka i Bollebygd på morgonen den 25 mars.
En man omkom och en skadades MC-olycka i Bollebygd på morgonen den 25 mars.
Foto: Joel Engblom

Det var den 25 mars som en motorcykel med två personer kraschade in i en husvägg i centrala Bollebygd. Den ena, en man i 25-årsåldern, avled och den andra, även han en man i 25-årsåldern, skadades och kördes till Södra Älvsborgs sjukhus.

Den skadade mannen har nu lämnat sjukhuset.

– Han mår efter omständigheterna väl, säger Andreas Gustafsson, förundersökningsledare på Trafikenheten i Göteborg.

Polisen kan nu även se att olyckan orsakades av vårdslöshet i form av en alldeles för hög hastighet.

– Det kan vi fastställa genom bromsspår och vittnen. Man har inte kunnat hantera hastigheten. Man ser även på skadebilden att det är höga farter det handlar om, säger Andreas Gustafsson.

Foto: Joel Engblom

Vem som faktiskt körde motorcykeln är dock fortfarande oklart.

Varför är det svårt att fastställa vem som körde?

– När räddningstjänsten kommer fram till platsen har de en demolerad motorcykel och två personer som ligger en bit ifrån motorcykeln. När bilar krockar utlöses ju krockkuddarna och då kan man skicka krockkuddarna på analys för att kolla blodspår och DNA och så vidare för att identifiera vem som kört. Det kan man ju inte göra med motorcyklar, säger Andreas Gustafsson.

Vad säger den skadade mannen?

– Jag kan inte gå in på vad han säger på grund av att det är en pågående undersökning.

Adrian NorlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.