Hallå där...

... Karin Brunk Holmqvist, författare till Potensgivarna, Rapsbaggarna och Villa Bonita, som torsdag kväll den 4 september kommer till Bollebygds bibliotek för att tala om ämnet "Kärringarna lever kvar".
Bollebygd • Publicerad 3 september 2008
Karin Brunk Holmqvist
Karin Brunk HolmqvistFoto: Peter Carlsson

Intressant ämne, vad syftar det på?

– Det kommer från min bok Potensgivarna, om två äldre systrar på landet som av en slump kommer på receptet till ett potensmedel och startar postorderverksamhet för att få råd att bygga en inomhustoalett. Boken kom ut 1998 i Sverige och har sålt 100000 exemplar, nu kommer den i Danmark.

Är du speciellt förtjust i kärringar?

– Jag är förtjust i äldre personer, i Rapsbaggarna är det herrar. Jag vill beskriva dem både lättsamt och ömsint.

Systrarna i Potensgivarna bor på landet, är det också ett tema?

– Ja, jag gillar kollisionen mellan landsbygd och stad.

Vad är så speciellt med en kärring?

– De har en sådan kraft. Jag är själv ett exempel som debuterade sent

Vad har du på gång just nu?

– Förutom besöket i Bollebygd har jag inplanerat Varberg och Vara konserthus. Snart kommer en ny bok som heter "Sirila gentlemän sökes" och som handlar om två damer på ett ålderdomshem som sätter in en kontaktannons. Ordet sirila är en missuppfattning, men beskriver vad de söker hos herrarna.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.