Annons

Fullmäktige flyttade till Rävlanda

Mycket handlade om skräp när Rävlandaborna fick ställa sina frågor.
Bollebygd • Publicerad 20 maj 2008
Perry Wåhlin (till vänster) frågade om vatten och cykelvägar på allmänhetens frågestund. Anders Wall och Jan Linde tyckte att idén var intressant.
Perry Wåhlin (till vänster) frågade om vatten och cykelvägar på allmänhetens frågestund. Anders Wall och Jan Linde tyckte att idén var intressant.Foto: Anne Engström

När Härryda kommunfullmäktige i går flyttade ut till Rävlanda föreningsgård handlade allmänhetens frågestund om nedskräpning, cykelvägar, vattenkvalitet och golfbanor.

Fullmäktige lämnar två gånger om året Mölnlycke och flyttas till Rävlanda för att underlätta för befolkningen i kommunens östra delar att närvara.

Annons

En fråga handlade om renhållningen i Rävlanda. Sköts den lika bra som i andra delar av kommunen? Kommunstyrelsens ordförande Annette Eiserman-Wikström (m) svarade att det är väldigt skräpigt även i Mölnlycke, där hon och kommunstyrelsens vice ordförande Ing-Marie Samuelsson (s) var ute och plockade skräp vid vårens städdag.

– Städdagarna var en idé från Ing-Marie och jag stödjer den, sade Annette Eiserman-Wikström.

Larma om skräpiga platser

Frågeställaren fick också uppmaningen att meddela kommunkontoret om han upptäcker skräpiga platser.

Mats Werner (s) är aktiv i samhällsföreningen i Rävlanda. Han kunde upplysa om att Boråsvägens sopning är Vägverkets ansvar. I samhället sopar vägföreningen en gång per år.

Peter Brych (kp) i Rävlanda har fått samhällsföreningens uppdrag att prata med skolbarnen om att plocka upp skräpet själva.

Ing-Marie Samuelsson påpekade att det ofta är vuxna som skräpar ner och det gäller att ta sitt ansvar.

– Vi skall inte vara rädda för att säga till även jämnåriga om de slänger skräp. Vi kan även plocka upp lite själva, sade Anders Wall.

Cykelvägar och vatten

Perry Wåhlin har bott i kommunen i två år och är vattenbiolog. Han inledde med att säga att alla förslag om cykelvägar är bra av säkerhetsskäl, för att sedan fråga kommunfullmäktige om det inte skulle vara en god idé att samordna utbyggnaden av gång- och cykelvägar med förbättringar i vatten- och avloppsnätet.

Annons

– Där jag bor har vi en låg vattenkvalitet och dessutom finns det risk för läckage från avloppet till Finnsjön.

Annette Eiserman-Wikström konstaterade att just i det området har kommunen uppmärksammat avloppsproblemen.

– Det låter som en bra idé att samordna det arbetet med cykelvägarna. Det räcker att gräva en gång.

Den sista frågan från allmänheten gällde golfbanor och vilket ansvar kommunen har för att det anläggs nya golfbanor samtidigt som intresset för golf minskar. Annette Eiserman-Wikström svarade att intresset för golf är större än medlemstalen avspeglar. Många vill slippa föreningstillhörigheten.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons