Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elever på distans får kommunala matlådor

När eleverna på Bollebygdskolan 7–9 får distansundervisning kan de hämta matlådor på någon av de tre kommunala skolorna i Bollebygd, Töllsjö och Olsfors.
Högstadieeleverna i Bollebygd får kommunala matlådor när de pluggar på distans.
Högstadieeleverna i Bollebygd får kommunala matlådor när de pluggar på distans.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Som BT berättat har Bollebygdskolan 7–9 ställt om till distansundervisning efter rekommendationerna för att minska spridningen av covid-19.

Måltidsverksamhetens enhetschef Therese Lindh har planerat om så att elever som vill hämta matlådor ska kunna göra det. För att inte alla ska behöva ta sig till Bollebygd lämnas matlådorna ut även på Töllsjöskolan och Örelundskolan i Olsfors för dem som har anmält att de vill hämta maten där. Alla som vill hämta matlådor behöver anmäla det via SchoolSoft så att köket vet hur många lådor som ska göras i ordning.

Under helgen kom en beställningsrutin på plats och i måndags förmiddag kom de första beställningarna via SchoolSoft. Föräldrar till cirka 130 högstadieelever har tackat ja till att hämta matlådor.

Maten lagas i Bollebygdskolans kök och körs ut till Töllsjöskolan och Örelundskolan av kommunens fastighetsskötare. Maten kan hämtas under två olika tidsintervall på skolorna, för att undvika trängsel och för att kunna välja den tid som passar bäst.

Menyn under den första veckan består bland annat av Pasta Carbonara, kycklingpytt och fiskgratäng.

Läs mer