Annons

Dräktkavalkad och lustspel på SPF Björkens vårfest

Med dräktkavalkad och lustspel lockade SPF Björken i Hindås till vårfest. Och så var det ju det där med potatisen också.
Bollebygd • Publicerad 5 maj 2008
Läckert bardotrutigt i en ljuv klänning.
Läckert bardotrutigt i en ljuv klänning.Foto: Anne Engström
Partypyjamaserna drog ner ljudligt bifall.
Partypyjamaserna drog ner ljudligt bifall.Foto: Anne Engström
En scen ur lustspelet som gör upp räkningen med hemtjänstens strikta regler.
En scen ur lustspelet som gör upp räkningen med hemtjänstens strikta regler.Foto: Anne Engström
Festkläder från hela 1900-talet visades till publikens förnöjelse.
Festkläder från hela 1900-talet visades till publikens förnöjelse.Foto: Anne Engström
Charlestondress och Mary Quantdräkt sida vid sida.
Charlestondress och Mary Quantdräkt sida vid sida.Foto: Anne Engström
Mary Quantdräkten tilldrog sig stort intresse av den stora publiken.
Mary Quantdräkten tilldrog sig stort intresse av den stora publiken.Foto: Anne Engström
Teatergruppen tar sig en svängom i lustspelet "Från dröm till verklighet".
Teatergruppen tar sig en svängom i lustspelet "Från dröm till verklighet".Foto: Anne Engström

Pensionärsföreningen SPF Björken omfattar i första hand HIndås-Rävlanda-Hällingsjö, men har även en del medlemmar i Landvetter och Bollebygd som känner att de har närmare till Hindås.

Till vårfesten hade även SPF Bollebygd bjudits in och de tog sig till det fullsatta församlingshemmet i Hindås medelst samåkning.

Annons

På programmet stod en klädkavalkad med kläder från hela 1900-talet. Det blev många ”minns du?" och ”tänk när man var så smal att man passade i det där”. Mannekängerna gick runt borden och visade upp detaljerna i allt från en blå bardotrutig klänning, till en marinblå Mary Quant-modell och charlestonkläder. Mest jubel väckte nog ändå partypyjamaserna från 1970-talet.

Sedan var det meningen att det skulle serveras lunch, men Björkengänget hade haft så fullt upp med att förbereda dräktkavalkaden att de glömt sätta på potatisen, så det fick bli lustspel före maten också.

Bollebygdsgänget kom med några gliringar om att potatisen hade blivit bortglömd även förra året, varpå SPF Björkens ordförande Monica Rydh kontrade:

– Det är väl därför ni kom hit i år - för att se om vi glömde potatisen igen.

Lustspelet handlade om en man som hade en massa konstiga drömmar. Han drömde bland annat om att Hindåsbacken skulle omvandlas till ättestupa för att man skulle slippa ta hand om alla gamla.

I inslaget om Tilda, 107 år, fick pressen sig en känga. Skådespelaren som föreställde Härryda-Postens reporter hade läst på och var beväpnad med en massa frågor om hur det varit att leva under unionsupplösningen och andra historiska händelser. Tildas enda kommentar till det var att vi borde behållit Norge för oljans skull. sedan gick hon över till att prata om att hon brukade chatta med män i 90-årsåldern och funderade på att köpa ny dator eftersom hennes var så långsam.

Stora delar av lustspelet handlade om äldrevården, principen att alla skall bo kvar hemma och alla restriktioner kring hemtjänsten.

Efter många goda skratt kom så äntligen den goda maten fram och alla lät sig väl smaka.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons