Cirkeln sluts i centrum

Två veckor till, sedan skall det vara färdiggrävt vid Stationsvägen i Bollebygd. Och det nya konstverket kommer på plats tidigare än beräknat.
Bollebygd • Publicerad 15 januari 2008
Uppgrävt på stationsplanen - igen. Men om två veckor är det invigning, med nytt konstverk och allt.
Uppgrävt på stationsplanen - igen. Men om två veckor är det invigning, med nytt konstverk och allt.Foto: Anne Engström

Ombyggnaden av Stationsvägen har pågått ett bra tag. Nu är det mesta av den nya stationen och vägen klara. Stationsplanen såg ut att vara nästan klar, men nyligen grävdes den upp igen för justeringar.

Extra glädjande för kommunledningen är att det konstverk som beställts av konstnären Ann Carlsson Korneev i Fjällbacka kommer på plats redan nu.

– Det visade sig att det konstverk som hon visade oss som referens, och som ungdomarna tyckte så mycket om, finns tillgängligt genom en avbeställning, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (m).

Det förslag som föll ungdomarna i smaken är ett stort cirkelformat granitblock. Tanken är att cirkeln symboliserar kretsloppet.

Den 30 november, julmarknadsdagen, är invigningen av Stationsvägen, stationsplanen och konstverket planerad. Då kommer kommunen även att presentera 2009 års Bollebygdsambassadör.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.