Bollebygd laddar för nya rekord

2008 klättrade Bollebygd 25 placeringar på Sverigetopplistan och blev 15:e bästa kommun i insamlingen till Världens barn. På onsdag är det uppstartsmöte för årets insamling.
Bollebygd • Publicerad 17 augusti 2009

Förra årets fina placering grundades på en stor arbetsinsats som gav en summa på 153379 kronor, att jämföra med 2007 års resultat på 78194 kronor och en 40:e plats. Placeringen grundas på antal insamlade kronor per invånare, vilket Bollebygd alltså nästan fördubblade och landade på 18,64 kronor per invånare.

Bollebygdsskolan stod för ett riktigt lyft genom att samla in nio gånger så mycket som året innan i sina bössor och bidra med 31573 kronor av de 54487 kronor som bössinsamlingen gav totalt.

Andra som bidrog till bössinsamlingen var scouterna, Bollebygds ridklubb, Hestrafors IF och Lions.

Föreningsaktiviteter i Röda Korset, Lutherhjälpen, IOGT/NTO och Lions gav 37879 kronor. Köpmän och företagare bidrog med 33500 kronor.

Nu satsar insamlingsgeneral Anders Olsson på nya rekord. Alla föreningar och enskilda som vill hjälpa till är välkomna på onsdag klockan 19 till församlingshemmet. Där kommer regionsamordnare Helena Klahr Fast att informera om riksinsamlingen och ge goda råd.

En nyhet för i år är att den som vill ha en insamlingsbössa till någon aktivitet kan kvittera ut den på Swedbank i Bollebygd och sedan lämna in bössan och få pengarna räknade och insatta på Världens Barn Bollebygds insamlingskonto.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.