Annons

Barn- och utbildningsnämnden håller budgeten

Barn- och utbildningsnämnden i Bollebygds kommun räknar med nollresultat 2008 baserat på resultatet till och med april. Däremot behövs extra pengar till elever i behov av särskilt stöd på friskolan Gadden.
Bollebygd • Publicerad 1 juni 2008

Till och med april redovisar barn- och utbildningsförvaltningen ett överskott på 1,873 miljoner kronor jämfört med budget. Det förklaras med en budgeterad buffert, medel avsatta för löneavtalet som ännu inte är klart samt färre köpta platser (fem) på gymnasiet.

Nämnden har fått en utökad budgetram i år på 3,285 miljoner kronor för högre hyreskostnader för Skattegården, telefonkostnader och IT-kostnader. Antalet barn/elever i förskola eller skola beräknas vara åtta fler än budgeterat. Den totala budgeten för 2008 är på 172,874 miljoner kronor.

Annons

Till hösten verkar det bli något färre elever inom grundskolan och särskolan och något fler i gymnasiet.

I slutet av april var 15 personer långtidssjukskrivna inom förvaltningen. Sjukfrånvaron som helhet har ökat från 7,2 procent av ordinarie arbetstid 2007 till 7,7 procent 2008.

En kostnad som ligger utanför budgeten är att friskolan Gadden begärt bidrag till att anställa tre elevassistenter för att arbeta med tre elever i behov av särskilt stöd. Nämnden konstaterar att de ekonomiska konsekvenserna av att finansiera ett extra bidrag blir kännbara. Därför söks ett tilläggsanslag av fullmäktige.

– Vi har inget kvar att spara på, säger nämndens ordförande Leif Karlsson (c). Det vore olyckligt om det skulle kosta oss lärartjänster.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons