Annons

Brodern om dramat i skogen: ”Hade bara skjorta på sig”

Den man i 80-årsåldern som försvann i skogen mellan Hultafors och Bollebygd hittades tio timmar efter att han hade gått ut. Mannen mår efter omständigheterna bra.
Bollebygd • Publicerad 6 september 2017
Mannen hittades vid ettiden på natten.
Mannen hittades vid ettiden på natten.Foto: Fredrik Sandberg / TT

BT har varit i kontakt med mannen, som är hemma igen efter besök på sjukhuset, men han vill inte själv berätta om natten i skogen, utan hans bror har talat med BT. Även dottern bekräftar att mannen mår bra.

Brodern berättar att mannen gick ut vid 15-tiden på tisdagen för att plocka svamp. Runt klockan 20 konstaterade familjen att han inte hade kommit hem och att man inte fick kontakt med hans mobil.

Annons

–Vi ringde då till polisen och började leta på egen hand, säger brodern. Ganska snabbt hittade vi hans bil.

Genom det visste familjen var han hade gått ut i skogen och var man kunde börja leta.

–Vid ett tillfälle fick vi även kontakt med min bror som sade ungefär var han var, säger brodern. Samtalet bröts dock och vi fick ingen mer kontakt.

Polisen kom till platsen och påbörjade efter ett tag eftersökning med hundar. Under tiden tillkallades ambulans. Ett stort område söktes av utan framgång.

–Hundarna hade lite svårt att spåra på grund av vädret, säger brodern. Till slut var det en hund som hittade honom vid ettiden. Då mådde han bra och hade lyckats hålla sig någorlunda varm trots att han bara hade skjorta på sig.

Mannen har problem med ett ben och hade ramlat flera gånger och haft svårt för att ta sig upp. Han berättade när han hittades att vid sista fallet hade han bestämt sig för att stanna på samma plats och försöka hålla sig varm.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons