Beta

Stora skillnader mellan valdistrikt i norra Borås

Beta Borås Artikeln publicerades

Hur röstade boråsarna i valet? Hur mycket kan valresultatet skilja mellan angränsande valdistrikt? I ett område i norra Borås är skillnaderna stora, utforska dem i 360!

I den nordligaste ytterkanten av Borås alla valdistrikt ligger distrikten Fristad Nordvästra, Tämta-Vänga och Borgsterna. Trots att det bara skiljer ett par kilometer geografiskt så skiljer sig valresultaten mycket åt beroende på i vilket av dessa distrikt väljarna bor.

Det är främst tre partier som sticker ut: Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Centerpartiet. De "vinner" var sitt av dessa distrikt.

De andra partierna ligger på ungefär samma procent över hela kommunen men just här får S, SD och C väldigt olika resultat.

Centerpartiet går från att få 33,6% i Tämta-Vänga till 16,8% i Borgstena medans Sverigedemokraterna får 15,2% i Tämta-Vänga och 25,0% i Borgstena. Socialdemokraterna får relativt låga procent i de tidigare nämna distrikten men i valdistrikt Fristad Nordvästra får de fler röster än de andra partierna med sina 27,5%.