unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Stora skillnader mellan valdistrikt i norra Borås

Hur röstade boråsarna i valet? Hur mycket kan valresultatet skilja mellan angränsande valdistrikt? I ett område i norra Borås är skillnaderna stora, utforska dem i 360!

I den nordligaste ytterkanten av Borås alla valdistrikt ligger distrikten Fristad Nordvästra, Tämta-Vänga och Borgsterna. Trots att det bara skiljer ett par kilometer geografiskt så skiljer sig valresultaten mycket åt beroende på i vilket av dessa distrikt väljarna bor.

Det är främst tre partier som sticker ut: Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Centerpartiet. De "vinner" var sitt av dessa distrikt.

De andra partierna ligger på ungefär samma procent över hela kommunen men just här får S, SD och C väldigt olika resultat.

Centerpartiet går från att få 33,6% i Tämta-Vänga till 16,8% i Borgstena medans Sverigedemokraterna får 15,2% i Tämta-Vänga och 25,0% i Borgstena. Socialdemokraterna får relativt låga procent i de tidigare nämna distrikten men i valdistrikt Fristad Nordvästra får de fler röster än de andra partierna med sina 27,5%.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)