Beta

Ny yrkestitel ska locka till undersköterskeyrket: ”Vi tror mer på högre löner”

Beta Artikeln publicerades
Sofia Persson, Kafaya El-Faraj och Anne Liljestrand är undersköterskor på äldreboendet Distansgatan 7. De tror det nya förslaget är bra för integrationen, men inte att det lockar fler till yrket.
Foto: Madeleine Bengtsson
Sofia Persson, Kafaya El-Faraj och Anne Liljestrand är undersköterskor på äldreboendet Distansgatan 7. De tror det nya förslaget är bra för integrationen, men inte att det lockar fler till yrket.

Det blir allt svårare att rekrytera personal till äldreomsorgen. För att lösa bemanningskrisen vill Borås att nyanlända ska lockas till branschen med en ny titel: serviceassistent. Men undersköterskor på Distansgatan 7 tror inte helt på lösningen.

Kafaya El-Faraj har jobbat på äldreboendet på Hässleholmen sedan 2005. Hon började som sommarvikarie och validerade efter en tid sin kompetens och jobbar idag som undersköterska där.

– Det är ett tungt jobb, på grund av personalnedskärningar och jobb varannan helg, berättar hon.

Borås stad har, liksom många andra kommuner, svårt att rekrytera personal till äldreomsorgen. Ett steg för att lösa problemet är att införa en ny yrkestitel, menar Vård- och äldrenämnden.

Serviceassistent blir det nya yrket och arbetsuppgifterna blir serviceinsatser: att städa, tvätta, handla och vattna blommor hos de äldre som har hemtjänst eller bor på äldreboenden.

– Det finns inte folk att få tag på till hemtjänsten. Och det finns en grupp som har svårt komma in på arbetsmarknaden. Nu ska vi försöka att göra något åt det, säger Annika Andersson, tf förvaltningschef i Vård- och äldreförvaltningen, till Borås Tidning.

Tanken är att nyanlända, som ingår i Arbetsförmedlingens etableringssystem, ska få en enklare väg in i äldreomsorgen genom att börja som serviceassistenter. Om de klarar uppgifterna kan de utbilda sig till vårdbiträden och sedan undersköterskor.

Serviceassistenterna kommer att gå en utbildning samtidigt som de jobbar och få både lön och studiebidrag under tiden. På så sätt får de en inblick i äldreomsorgen samtidigt som de utför enklare arbetsuppgifter som inte kräver sjukvårdsutbildning.

Förslaget väcktes av allianspartierna i oktober förra året och idag står alla partier oavsett partifärg bakom.

– Vi ser positivt på beslutet som innebär att det är ett sätt att hantera problemet med kompetensförsörjning inom äldreomsorgen. En annan fördel är att fler personer släpps in på arbetsmarknaden. De utbildade undersköterskorna behövs i arbetet med de mest vårdkrävande och ofta även sjuka äldre, säger Kerstin Hermansson (C), vice ordförande i Vård- och äldrenämnden.

Men undersköterskan Anne Liljestrand på Distansgatan 7 är rädd att det snarare blir mer jobb för undersköterskorna.

– Det är väl bra för integrationen, men vem ska handleda och visa hur man gör? Det blir ju vi, som redan har mycket att göra, säger hon.

Undersköterskorna Anne Liljestrand, Kafaya El-Faraj och Sofia Persson är överens om att det bästa med jobbet är att hjälpa de gamla, hitta på aktiviteter med dem och sammanhållningen med kollegorna på avdelningen. Men för att locka fler till yrket krävs annat än nya yrkestitlar.

– Vi tror mer på högre löner och på bättre arbetstider. Det är slitigt att jobba varannan helg. Förr hade vi tid med utflykter med de äldre, idag hinner vi inte med, säger Sofia Persson.