1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Människor brukar tycka det är kul med lite påhälsning”

Vem knackar på? Är det dammsugarförsäljaren eller grannens ungar som vill sälja jultidningar? Nej, i detta fallet är det en förtroendevald politiker som står utanför dörren och vill dela ut information.

Beta Borås fick chansen att följa med två partier när de var ute för att interagera med sina väljare.

– Det handlar främst om att mobilisera med våra redan etablerade väljare men kan man även locka någon över blockgränsen är det också bra, menar Per Carlsson (S).

– Vi tycker det är viktigt att man presenterar sig och hör sig för om vad folk tycker är viktigt så att vi som politiker pratar om rätt saker, säger Anna Svalander (L).

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Under den tiden vi var ute var det ingen som kastade dörren i ansiktet på politikerna utan för det mesta var det trevligt bemötande. Det samlade intrycket var att folk faktiskt var angelägna om att ställa lite frågor när man väl fick en livs levande politiker i dörren.

Liberalerna besökte de så kallade fågelgatorna uppe på Brämhult där röstar 53 procent röstar på något av Allianspartierna.

– De flesta vi möter blir glada och tycker det är roligt att vi lyssnar och ställer frågor, de tycker det är kul att möta sina lokala företrädare, säger Anna Svalander.

När vi följde med Socialdemokraterna var vi uppe på Trandared. 41% av de som bor där har röstat på just Socialdemokraterna.

– Människor brukar tycka det är kul med lite påhälsning, det kanske kan finnas en och annan som kan vara lite irriterad men över lag är det väldigt positivt, säger Per Carlsson.