Annons

Del sex i Bo-podden: Tjata-metoden bäst enligt Hyresgästföreningen

Är det lätt eller svårt att hitta bostad i Borås? Vi har kommit fram till sista delen i vår poddserie om bostadsdjungeln. I detta avsnitt har vi bjudit in Hyresgästföreningen.
Beta Borås • Publicerad 9 maj 2018

Vi har under seriens gång samlat på oss en mängd olika frågor gällande bostadssituationen i Borås. I sjätte och sista delen träffar vi Claes Vittnäs ifrån hyresgästföreningen för att reda ut några av dem.

Hyresgästföreningen är en förtroendeförening med över en halv miljon medlemmar. Föreningen startade för drygt 100 år sedan och driver bostadsfrågor i alla storlekar, allt från att bygga lekplatser till att förhandla hyror.

Annons

Enligt Claes Vittnäs är bostadssituationen i Borås inte optimal. Han menar att man behöver bygga lite drygt 15 000 nya lägenheter för att täcka behovet som det ser ut nu. Claes Vittnäs bekräftar även det som övriga podd-gäster tagit upp - det byggs mycket nytt men lägenheterna som byggs är för dyra. För att motverka detta jobbar Hyresgästföreningen med att få politikerna i Borås att bygga ut stadsdelarna då markpriserna utanför centrum är betydligt billigare.

Jonathan DahlénSkicka e-post
Det här innehållet är producerat av Beta Borås. Beta Borås är en testredaktion i ett forskningsprojekt med syfte att skapa nya sätt att göra lokal samhällsjournalistik riktat till målgruppen 25-35 år. Projektet pågår till 30 september 2018 och är ett samarbete mellan Borås Tidning, Södertörns högskola, Rise Interactive och Lindholmen Science Park.
Annons
Annons
Annons
Annons