Nyheter

Tillbaka till hönsgården

Nyheter • Publicerad 8 juli 2008

Ibland kan vårt hus jämföras med en hönsgård. I dagarna två har jag och Marcus bestämt oss för att städa rent för att slippa den lortiga känslan. Som vanligt skapades listor över vad som skulle städas, slängas och införskaffas. Listan blev lååååång. Vi blev svettiga bara av att titta på den. Städdagarna introducerades med ett besök på IKEA. Vi handlade lådor och förvaringsprylar (och så några servetter såklart).

Igår började vi. Kök, tvättstuga, vardagsrum och lilltoan hann vi med. Ganska nöjda ändå över vad vi presterat. På eftermiddagen fick jag rycka in och jobba på BB. Ringde hem vid något tillfälle för att höra statusen hemma. Hönsgård.

Barnen levde highlife under tiden jag var borta och en utpumpad pappa hade fått koncentrera sig på det viktigaste: mat, hygien och säkerthet.

Konsekvens: Vi var tillbaks på ruta 1.

Idag har vi tagit nya tag. Vid något tillfälle på förmiddagen, då Marcus och barnen var ute såg det hyfsat ut. Sedan började det regna och barnen ville gå in. Efter en kvart: Hönsgård igen.

Fast en ganska fin hönsgård. Jag är nöjd. Trots allt.

Alexandra Magnusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.