Nyheter

Om exakt två dagar ska den ligga på mitt vardagsrumsgolv

Nyheter • Publicerad 8 september 2008

Det har snart gått två veckor, sånär som på två dagar. Ett kvitto är försvunnet. En obetydlig lapp för de allra flesta, men för mig är den lilla pappersbiten värd en mindre förmögenhet. Om två dagar går tidsfristen ut. Då förlorar jag nästan 400 kr (ja, jag sa en mindre förmögenhet) och kvar i vår garderob hänger en för stor jacka som ingen vill ha. Om exakt två dygn kommer jag känna mig bitter och värdelös. Att det ska va så jäkla svårt att hålla ordning på ett jäkla kvitto!

Det har gått så långt att jag till och med fått konstiga meddelanden till mig i mina drömmar. Inatt drömde jag att någon visade mig till kvittot och jag var så lycklig över att någon berättat för mig om var det befann sig.

På morgonen vaknade jag nöjd. Nu var det ju bara att söka upp kvittot och platsen jag så tydligt drömt om.

Ehh...? Vänta nu. Snälla Alex minns. Fokusera.

Nope.

Borta.

Nu har jag allstå inte bara tappat bort mitt kvitto. Mitt minne är också borttappat och det känns riktigt surt. Jackan, som ingen ville ha, kommer jag om exakt två dagar lägga på mitt vardagsrumsgolv och hoppa på. Sedan kan jag tänka mig att skänka den till någon bättre behövande.

Alexandra Magnusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.