Nyheter

Läs inte detta!

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2008

Slå inte med svärdet i dörren! Tryck inte in fingret i högtalaren! Bit inte din storebror!

Att barn gör precis tvärtom än vad vi säger är ingen nyhet. Det handlar om trots, säger vi, och är ganska övergående efter en viss ålder. Eller?

Tänk tanken att trotset börjar omkring tvåårsåldern och aldrig slutar... Jag tror det kan vara så. Fast i andra åldrar kallar vi det något annat. Hela livet frestas vi till att göra det förbjudna eller icke passande?

I tioårsåldern, till exempel, slickade jag på lyktstolpar, trots att jag inte fick. I tjugoårsåldern åkte jag spårvagn några gånger, utan att betala. I trettioårsåldern köper jag tjejkläder till mina pojkar och provsmakar plockgodiset i affären.

Att gå emot konventionerna har i alla tider och åldrar varit lockande. Se bara på dig själv! Visst var det frestande att gå in och kolla på något som du blev uppmanad till att inte läsa?

=)

Alexandra Magnusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.